de black box van werving & selectiebureaus

Jaren geleden, toen ik op zoek was naar een nieuwe baan, schreef ik me in bij een werving & selectiebureau, ook gespecialiseerd in klantcontact. Het was een fijn gesprek, ze hadden geen passende vacature op dat moment. Toen ik begon als recruiter, merkte ik hoe mensen aan kunnen kijken tegen een bureau. Ik hoorde een keer (over dit zelfde bureau) een wat ontevreden “ik heb nooit iets meer van ze gehoord”, waardoor ik me realiseerde dat het het niet voor iedereen logisch is wat we doen. En met name wat je kunt verwachten.

Er zijn een paar dingen handig om te weten over de recruiters van JUUNI.

– we werken in principe vanuit de opdracht. Wanneer we op zoek gaan naar nieuwe vacatures, dan hebben we vaak wel mensen in gedachten die top of mind zijn
– we gebruiken weleenswaar onze database, maar denken vooral als eerste aan mensen die “in ons hoofd” zitten. Vaak komen vacatures of interimopdrachten niet eens online, want dan weten we er al mensen voor.
– je blijft eerder hangen als we een leuk gesprek hebben gehad en zeker als we je een keer live gesproken hebben. Dan hebben we ook meer gevoel bij wie je bent en waar je past. Of dat zinvol is, hangt ook af van de regio waar je wilt werken, de rol, je salariswens.
– word je aanbevolen door iemand uit ons netwerk, dan is dat een grote plus
– we zijn (zoals veel recruiters) niet de meest gestructureerde mensen, maar hebben gelukkig een aantal andere mooie kwaliteiten (zoals creativiteit en gedrevenheid)
– als je bij ons blijft hangen, dan kan het zijn dat we je een paar jaar later ineens bellen met je droombaan

Lees ook eens de referenties van mensen die je voor gingen.

blog

blogs